снимка БулфотоПривърженик съм на машинното гласуване, защото то не позволява недействителни

...
снимка БулфотоПривърженик съм на машинното гласуване, защото то не позволява недействителни
Коментари Харесай

Новият шеф на ЦИК: Привърженик съм на машинното гласуване

снимка Булфото

Привърженик съм на машинното гласоподаване, тъй като то не разрешава недействителни бюлетини, а това значи, че всеки глас на гласоподавател може да бъде регистриран.

" По отношение на протоколите на СИК – машинната разпечатка ще има цената на протокол, което ще улесни значително работата на членовете на Секционните изборни комисии (СИК) ", сподели новият ръководител на ЦИК Камелия Нейкова, представена от bTV.

Тя посочи, че за следващ път комисията ще би трябвало да стартира работа с летящ старт с оглед дребното време до предварителните избори. Новата ЦИК би трябвало да стартира работа незабавно след сформирането й, което ще стане с декрет на президента.

" Най-важното в работата на ЦИК е доверието, само че доверието освен на жителите към ЦИК. Много е значимо управлението на дадена политическа партия да има доверие в своя претендент и доверие в управлението на парламентарната група. Вчера това доверие се пропука. Особено в партия ГЕРБ ", акцентира по време на чуването Румен Радев.
 
Държавният глава още един път прикани за отговорно държание и градивен разговор сред политическите партии и обединения. Той напомни, че времето на дебатите по закона и процедурите е останало в Народното събрание, а в този момент е належащо излъчването на управление на комисията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР